perjantai 14. marraskuuta 2014

Rytminmuutosta ja suunnitelmia

Aiheena Samin treeneissä tiistaina oli rytminmuutos. Samalla teemalla jatkettiin kuin viimeksi, tässäkin ohjaajan rintamasuunnalla on suuri merkitys. Harjoituksessa tuli selväksi myös se, että jokaisen koiran linja ja reagointi on erilainen, ja se oman koiran tuntemus kasvaa tässäkin. Itse sain Jipon ohjattua puomille, kun sitä yliohjasin ja joku sai käännettyä koiran itseään kohti toiselle hypylle liialla jarruttamisella. Yrityksen ja erehdyksen kautta tätäkin treeniä tehtiin :) Mutta toimiessaan, sillä saa käännettyä koiran puolen metrin päässä olevan putken suulta toiseen suuntaan, kuten Melissa ja Muru taitavina osoittivat. Tässä Jipon harjoitusta, missä tuossa toisessa toistossa näkee, että käännän liikaa rintamasuuntaa, kun on kääntymässä putkelta poispäin. Mieleen pitää painaa kiihdytä-hidasta-kiihdytä. Siitä testaamaan niitä oman koiran linjoja ja rajoja! :)




Lisäksi keskusteltiin siitä, että tässä vaiheessa kautta (koska kaikillahan on tietenkin tavoitteena sm-kisat) on turha tehdä kokonaisia ratoja treeneissä. Nyt vahvistetaan esteosaamista ja eri ohjausten osaamista. Tehtäväksi tuli jokaisen miettiä tykönään mitä tarvitsee vahvistaa, ja sen mukaan rakennetaan sitten viikkotreenit. 

Jipon kanssa tulee ihan joka päivä mieleen järjetön määrä asioita, mitä pitäisi vielä opettaa ja vahvistaa, nuori koira kun on. Rauhoitan mieleni, ja otan entisen tapani käyttöön eli mietin kaksi tärkeintä asiaa, opetetaan ne ja sitten jatketaan eteenpäin. Ei tule rääpittyä sieltä täältä, ja lopulta mikään ei tule kuntoon. Se A:n juoksukontakti me jo saatiinkin kuntoon, nyt sen voi siirtää vahvistettavien listalle sieltä opetettavien listalta. Otetaan tähän tokomainen asenne, ja eikun treenaamaan!

Meillä kaksi tärkeintä asiaa tällä hetkellä on eteneminen ja itsenäisyyden vahvistaminen. Sitä lähdin sitten torstaina treenaamaan hyppytekniikan muodossa. Sain lisättyä tuohon vielä yhden elementin, eli renkaan, joka Jipolle on ollut hankala este. Niinkuin omissa kisoissa nähtiin, niin välistä se menee, jos itse saa valita. Tässäkin ensimmäisellä toistolla väistää koko esteen, kun tuntuu ettei siitä suoriudu. Palatessa sen kyllä hyppää, mutta on helpompi kun ei ole muita esteitä ennen sitä. Mitä ei kyllä hyppytekniikan oppien mukaan saisi tehdä, mutta ehtii sen pomppamaan kun kävelen kohti.




Tässä tuo renkaalla lisätty perussarja:



Siinä esimerkkinä, miten saa treenattua montaa asiaa yhtäaikaa! Etenemistä, itsenäisyyttä ja esteosaamista :D Treeni-iloa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti